img

Rebuig a la sentència del Suprem

Avui és un dels dies més foscos de la democràcia espanyola: la “Justícia” ha demostrat que és un instrument de revenja. Ha criminalitzat la democràcia. Ha criminalitzat la independència. La condemna política del Tribunal Suprem contra els dotze dirigents independentistes que van fer possible el referèndum de l’1 d’octubre és una atrocitat.

És per aquests motius votem a favor de la moció de rebuig a la sentència del tribunal Suprem i aprofitem per fer públic el nostre compromís en donar la retribució que cobrarem per assistir en ple d’avui a la Caixa de Solidaritat, així mateix convidem a tots els regidors electes de Torelló a sumar-se aquesta iniciativa.

Algunes de les persones avui encausades, són companyes nostres, compromeses de fa temps amb els seus ideals i amb la independència del nostre país. Són un referent per tots nosaltres. I els hi volem fer arribar el nostre escalf en un dia ple d’impotència, indignació i tristesa.

Volem mostrar la nostra plena solidaritat amb les famílies dels presos polítics. Ho fem de manera molt sentida i no ens queden paraules de consol en un dia com aquest. Tenen tot el nostre suport i ens tindran sempre al seu costat. Són part d’aquest drama perpetrat per un Estat que no només és sord al nostre clam democràtic, sinó que és cec a la realitat de persones que només pensen i actuen pacíficament. Fa dos anys que són a presó per complir amb el programa electoral que molts, inclòs el Junts per Catalunya, vam defensar.

 

Expressem la nostra més absoluta indignació davant d'una sentència injusta que arriba als 100 anys de càstig i que genera un precedent inacceptable. Cal recordar que convocar un referèndum no és un delicte recollit al Codi Penal.

 

Junts per Catalunya Torelló, des de la indignació però amb la serenor necessària d’una hora greu, manifestem el nostre rebuig frontal a un judici que ha estat una farsa, a una condemna injusta per un delicte, el de sedició, que no és real. Crèiem i continuem creient, que l’1 d’octubre va ser l’exercici autèntic més gran de democràcia que ha vist Europa en les últimes dècades. Sempre defensarem el dret dels catalans a decidir què volen ser, a pensar com vulguin i a manifestar les seves idees en pau i llibertat.

 

No vivim en llibertat a l’Estat espanyol. Des de Junts per Catalunya Torelló, rebutgem la vinculació del dret de manifestació i de lliure expressió, així com la utilització de la desobediència civil, amb el delicte de sedició. Defensem que Catalunya ha d’arribar a ser un país independent, tenir un Estat propi, per assolir una societat justa, sensible, transparent i preocupada de tots els seus ciutadans. No és un debat jurídic, no és cap delicte convocar un referèndum. És qüestió de democràcia, d’exercir els nostres drets civils i llibertats ciutadanes.

 

Aquest càstig no farà disminuir l’anhel de llibertat del poble de Catalunya, ni la defensa del dret d’autodeterminació. Malgrat sofrir la revenja de l’Estat espanyol, no pararem i seguirem lluitant.

No deixarem de fer política, perquè ens devem a la voluntat popular. Avui més que mai reivindiquem el paper del diàleg, d’assentar-nos a una taula, d’arribar a acords per molt lluny que estiguem dels altres. Política vol dir intel·ligència per poder actuar amb fermesa i flexibilitat. La política ha de saber posar fi a aquest dolor col·lectiu.

 

Malgrat l’acarnissament que viu l’independentisme per part de l’Estat espanyol, no podem deixar d’acudir a tots els indrets on puguem treballar per defensar la llibertat i el progrés dels catalans. Amb les conviccions granítiques, ens mantindrem ferms arreu: al carrer, als ajuntaments, a tots els parlaments. Allà on calgui donarem la cara, com sempre. I com sempre amb voluntat d’unitat, de suma. Perquè és un moment de país, mai de partit. 

Des de JxCat defensem i defensarem, qualsevol mobilització pacífica per protestar contra aquesta injustícia, contra aquesta criminalització d’idees. L’excepcionalitat continuada en que vivim ens ha de fer ser responsables i coneixedors del nostre paper en la societat.

 

Junts per Catalunya Torelló, demanem a tots els pescallunes fer de la nostra indignació una motivació per ser ferms en la reacció a la injusta sentència. I aquesta fermesa ens obliga a ser determinats i serens. Sapiguem ser dignes d’un moment greu, que és l’inici d’una nova etapa que sabem que serà llarga i intensa.

 No podem defallir. La nostra lluita continua! Contra la repressió més democràcia.

 
  Junts per Catalunya - Torelló